Kids Palace
Meniul


Ca parte integrantă a programului nostru complet, servirea mesei are un rol foarte important, meniul copiilor fiind elaborat și ales în funcție de vârsta și de nevoile acestora.

Mâncarea este gatită zilnic în bucătăria proprie, toate produsele fiind proaspete. Toate meniurile sunt vizate de un medic nutriționist. De asemnea, ne mândrim cu produsele “home made” (pâine, compoturi, dulcețuri, toate deserturile servite copiilor, sosurile de tomate și borsul cu care acrim ciorbele).

Acordam o mare importanță încurajării copiilor să consume cât mai multe alimente proaspete și sănătoase, în special legume și fructe. Carnea folosită la preparea mâncărurilor este din curcan, pui și vițel.

Consumul de lichide este foarte important pentru sănătate, acesta fiind motivul pentru care școala este dotată cu dozatoare de apa plată la îndemana copiilor, sucurile și orice alte băuturi fiind exluse, excepție făcând compoturile proprii.

Știm cu toții că mâncărurile și băuturile, conțin zahăr, grăsimi și conservanți și sunt aproape imposibil de evitat în societatea modernă în care trăim. Cu toate acestea, încercăm să minimalizăm aceste influențe negative și să-i învățăm pe copii, prin diferite metode agreate de ei, să mănânce și să bea cât mai sănătos.

Gustarea de fructe este o gustare mobilă pentru a nu deranja programul educativ sau recreativ al copiilor și constă numai în fructe proaspete de sezon, fructe deshidratate (stafide, goji, etc), nuci, migdale crude, și altele.

Meniul este stabilit ținând cont de normele în vigoare impuse de Direcția Sanitara, de preferințele copiilor și de recomandările medicului nutriționist.

Noi încurajăm copiii să folosească tacâmurile în mod corect și să mănânce singuri. Acestea sunt deprinderi importante pe care copiii trebuie să le exerseze zilnic. Copiii învață să se descurce singuri, să fie independenți și curajoși, încă de la cele mai mici vârste.