Kids Palace


Gradiniță - Mâncare


KIDS PALACE este gradinița unde se pune accent major pe alimentația sănătoasă.


Beneficiem de o bucatărie dotată la cele mai înalte standarde, în care sunt preparate mâncăruri de cea mai bună calitate.

Ca parte integrantă a programului nostru complet, servirea mesei are un rol foarte important, meniul copiilor fiind elaborat și ales în funcție de vârsta și de nevoile acestora.

Mâncarea este gătită zilnic în bucătăria proprie, toate produsele fiind proaspete. Toate meniurile sunt vizate de un medic nutritionist. De asemenea, ne mândrim cu produsele “homemade” (pâine, compoturi, dulcețuri, toate deșerturile servite copiilor, sosurile de tomate și borșul cu care acrim ciorbele).

Acordăm o mare importanță încurajării copiilor să

consume cât mai multe alimente proaspete și sănătoase, în special legume și fructe. Carnea folosită la preparea mâncărurilor este din curcan, pui și vițel.

Consumul de lichide este foarte important pentru sănătate, în acest sens gradinița este dotată cu dozatoare de apă plată la îndemâna copiilor, sucurile și orice alte băuturi fiind exluse, excepție făcând compoturile “homemade”.

Știm cu toții că mâncărurile și băuturile conțin zahăr, grăsimi și conservanți și sunt aproape imposibil de evitat în societatea modernă, în care trăim. Cu toate acestea, încercăm să minimalizăm aceste influențe negative și să-i învățăm pe cei mici, prin diferite metode agreate de ei, să mănânce și să bea cât mai sănătos.

Gustarea de fructe este o gustare mobilă pentru a nu deranja programul educativ sau recreativ al copiilor și constă numai în fructe proaspete de sezon, fructe deshidratate (stafide, goji, etc.), nuci, migdale crude, etc.

Meniul este stabilit ținând cont de normele în vigoare impuse de Direcția Sanitară, de preferințele copiilor și de recomandarile medicului nutriționist.

Noi încurajăm copiii să folosească tacâmurile în mod corect și să mănânce singuri. Acestea sunt deprinderi importante pe care copiii trebuie să le exerseze zilnic. Copiii învață să se descurce singuri, să fie independenți și curajoți, încă de la cele mai fragede vârste.