Proiectul Consiliul Elevilor- Fii vocea colegilor tăi – nivel primar

Consiliul elevilor a pornit ca un proiect plin de emoție și de noutate în școala noastră, fiind dedicat claselor pe nivel primar, dar si gimnazial. Bazat pe nevoile societății moderne în ceea ce privește reprezentarea în spațiul public, pe implicare și pe spirit civic, și nu în ultimul rând pe formarea competențelor de comunicare și vorbire în public, proiectul le-a propus copiilor o modalitate nouă de învățare, și anume, prin activități nonformale.

Încă din primul moment s-a încercat ceva cu totul nou pentru elevi: susținerea unui discurs liber în fața colegilor pentru a fi aleși în cadrul Consiliului Elevilor și alegerea acestora prin vot.

Ulterior tematica întâlnirilor a decurs firesc: cunoașterea grupului, identificarea nevoilor celor două clase, dezbaterea alături de colegi, înaintarea de propuneri, discuții despre grup și echipă, despre responsabilități și împărțirea acestora, despre ascultare și despre relația cu ceilalți.

Primul impact cu activitățile nonformale a fost întâlnirea copiilor cu un profesor de actorie pentru copii, care le-a propus o serie de jocuri de atenție și concentrare, urmate de exersarea unor tehnici de bază folosite în discursul liber, în fața unui public. Copiii au avut ocazia de a-și exersa competențe de comunicare, cât și abilități de ascultare și lucru în echipă.

Leave a Reply

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai placuta!