Luna noiembrie este dedicată Concursului Internațional Bebras, desfășurat cu sprijinul Ministerului Educației. Bebras își propune să introducă elevi de toate vârstele în domeniul gândirii algoritmice, computaționale și să îi atragă spre domeniul informatic.
DESPRE CONCURS:
Ideea acestui concurs a pornit din Lituania, de la Prof. Valentina Dagiene de la Universitatea din Vilnius. Bebras se traduce în lituaniană ca și “castor”. Castorul este simbolul inteligenței, muncii asidue, perfecționismului și vivacității. De aceea, castorul a devenit un simbol al acestei competiții.
Prima competiție Bebras a fost organizată în Lithuania în 2004. Această competiție s-a bucurat rapid de succes în întreaga lume, în 2019 organizându-se în peste 54 de țări, cu peste 2.977.000 de elevi participanți. Bebras reprezintă activitatea extra-școlară din domeniul educației informatice cu cel mai mare număr de participanți.
În România, concursul este organizat de Asociația pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din România (ATIC) (www.atic.org.ro) prin ECDL ROMÂNIA (www.ecdl.ro). BEBRAS România se desfașoară cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și este inclus în cadrul concursurilor școlare fără finanțare MEN.
DE CE ACEST CONCURS?
Gândirea computațională reprezintă un proces de rezolvare a unei probleme ce include o serie de elemente: analizare datelor, logica aplicată, crearea de soluții folosind algoritmi, abstractizarea și înțelegerea conexiunilor între anumite informații.
Înțelegerea întregului proces reprezintă drumul către succes! Să gândim, copii!
Avem și rezultate bune și experiență pentru anul următor!
“Educația nu este un produs finit: diplomă, job, bani – este un proces care durează întreaga viață.“
Bel Kaufman