Crucea Roșie – Septembrie 2021

Viitorul se învață la școală! Crucea Roșie România vine în întâmpinarea Școlii Gimnaziale Kids Palace cu un parteneriat care să le asigure elevilor dezvoltarea cunoștințelor în domeniul acordării primului ajutor.

DESPRE CRUCEA ROȘIE:

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Emblema unei cruci rosii pe fond alb a fost adoptată la Conferința Internațională din 1863 ca semn distinctiv pentru societățile voluntare care asistau soldații răniți.

La rândul său, Conferința Diplomatică din 1864 a adoptat acest simbol în prima Convenție de la Geneva, ca semn distinctiv pentru serviciile medicale militare.

DE  CE CRUCEA ROȘIE? 

Pentru a fi responsabili la școală, acasă, în trafic, peste tot! În orice moment și orice secundă trebuie să prețuim atât viața care ne-a fost dată noua cât și viața celor ce ne înconjoară.  

“Am învățat despre modul în care învață maimuțele – privindu-și părinții.“

Charles, Prince of Wales

Leave a Reply

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai placuta!